top of page
  • Sara Flyckt

VANLIFE PÅ HELTID

Jag har listat fem saker som är grundläggande för att vi ska kunna bo heltid i husbilen. Var går egentligen gränsen för överlevnad, behov och villhöver?


Grundläggande behov nummer ett: Mat

För att kunna bo heltid i en husbil behöver vi lite grundläggande saker. Först och främst, så behöver vi kunna laga mat. Spisen fungerar, och kylen fungerar på gasol, vilket är vad vi behöver om vi ska stå off grid, det vill säga utan tillgång till el. Vi kommer att behöva planera våra matinköp, eftersom kylskåpet är litet, och vi har ingen ugn. Så det blir ingen Herrgårdskyckling på ett tag och inte heller Lax i ugn, två av mina favoriträtter!! Vi får helt enkelt landa i huset då och då för att använda ugnen och förbereda några lådor att ha med. Däremot så måste vi tänka på att inte göra matlådor som behöver värmas i mikrovågsugn eftersom - ja du gissade rätt - vi har ingen!


Bajsa och kissa utomhus på heltid... Nej tack.

Jag må vara äventyrlig och gärna testa på olika campingvarianter, men jag är inte överförtjust i att bajsa i en grop i marken och speciellt inte på heltid. Men självklart har vi en toalett! Den kommer att behöva tömmas ungefär en gång i veckan/varannan vecka och tack vare trevliga ekologiska produkter så slipper vi äckliga dofter inomhus. Det är faktiskt smidigare än man tror, så länge som man inte är allt för känslig när det kommer till tömning. Min sambos familj äger ett vandrarhem och ställplatser så jag gissar att det kommer att bli vår Nr One tömningsplats - Baggetorps Vandrarhem.


Morgondopp eller morgondusch?

Både jag och Leo älskar att bada och har inga problem att ta ett kallt bad i sjön i oktober. Men varje morgon? Som enda möjlighet att bli ren? Nej tack, jag avstår. Just precis i detta nu genomgår husbilsbadrummet en renovering. För att, jag måste helt enkelt kunna duscha. Badrummet måste ha: handfat, dusch, toa och plats för att hänga tvätt, borsta tänder och tvätta snippan (ja varenda jävel vet vad en snippa är). Hygien är A och O för att jag ska stå ut längre än femton minuter.


Villhöver kan ibland vara lika viktigt som överlevnad

Vi är en TV spels familj som mer än ofta spelar Fortnite tillsammans, så ja, du läste rätt, TV är ett krav. När vi inte spelar så serietittar vi på serier eller kör film-maraton och vad i hela världen kan vara viktigare än att kunna göra det man gillar mest? Men TV är lite problematiskt om man ska bo off grid utan el. Därför är vi nu på jakt efter en bärbar projektor med otroligt bra bild förstås, ljud som ekar över sjön och HDM1 ingångar för Nintento Switsh - obviously. Sömn är såklart också viktigt, men med varsin madrass, en varm björnfilt som täcke, ögonbindel, bettskena och hörlurar så kan åtminstone jag sova var som helst (kanske lärde jag mig under sjukhustiden att det gällde att sova oavsett vem som klev in i rummet för att hålla koll). Enda dilemmat nu, är hur vi ska hitta fantastiskt mjuka dynor till vår soffa.


Sist men inte minst

Det är bara mars än så länge och som vi alla vet så fortsätter vintern att komma och gå sisådär hundra gånger fram till juli, så därför tänker jag att det är viktigt att vi kan hålla värmen. Husbilen är som tur är vinterisolerad med golvvärme (jag VET!!!) och för att addera extra värme har vi gosiga filtar, tjocka ullsockor, underställ och varandra. Vad mer kan behövas?


Skriv era tankar och frågor i kommentarsfältet. Jag fortsätter att dela med mig av äventyret för dig som är nyfiken.


Kram Sara


댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page