top of page
  • Sara Flyckt

DIN VARDAG ÄR VÄRDEFULL

TIPS FRÅN PSYKOLGEN

Idag hade jag tid med psykologen. När Annie blev sjuk började det ske massor av värdeskiftningar inom mig. Saker som jag hade värdesatt, som pengar och mitt jobb, tappade sitt värde i mitt liv. Fokus hamnade på helt andra saker, av naturliga skäl. Och när Annie dog så skedde ännu fler värdeskiftningar. Det slutar liksom inte. Det har gjort mig förvirrad kring vem jag är, och vad jag vill göra med mitt liv egentligen. Min psykolog gav mig ett otroligt bra tips, som jag tänkte dela med mig av.


KOMPASS & VÄRDERIKTNING

Livet handlar om värderiktningar. Att man riktar in sig på det som har ett värde för en själv. Hon liknade det med att man följer en kompass. Om det som är viktigt för dig, ligger norrut, så måste du ju börja gå ditåt. Men det handlar inte om målet, att "nå norr". Det handlar om att följa riktningen mot norr. Att leva varje dag, med sitt värde. Inte bara ha det som ett mål. Det var otroligt när hon sa det, och jag tänkte direkt att jag inte kunde hålla det här för mig själv. För det här behöver vi ju alla göra mellan varven. Vi måste gå igenom vilka värderiktningar vi har, för dom kan växla och ändras på vägen. Vi kanske behöver byta jobb, bostad, relation, för att följa vår riktning. Eller så kanske vi bara behöver ett annat förhållningssätt. Det viktiga är, att du går i en värdefull riktning. Värdefull för dig.


SKRIV ETT TAL

Det här fick mig att reflektera så otroligt över min riktning. Åt vilket håll ska jag gå? Och vilka aktiviteter ska jag pyssla med i den riktning jag går? Vad ska jag fylla mitt liv med? Jag har helt klart mycket att tänka på nu. Det kanske du också fick? Ett tips är i så fall att skriva ett tal till dig själv, på din 100 års dag, fast inte från dig själv. Utan från någon annan. Egentligen vem som helst, levande eller död. Eller kanske någon som inte ens är född än. Finns inga regler.


Vad vill du, att den personen ska säga till dig, på din hundraårsdag?


Jag ska direkt skriva ett tal till mig, från Annie förstås.

Och jag vet precis vad jag vill att hon ska säga.

Och det har absolut ingenting att göra med karriär, pengar eller mål...


Kram SaraComments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page