top of page

Sörja vackert

Elise När ska jag börja sörja vackert? När ska jag sitta med rullande tårar längst kinderna i stillhet? När ska jag sluta få panikångestattacker av saknad och sorg? När ska jag kunna andas när jag är vid din minneslund där jag är som närmast dig, när ska snoret sluta rinna, när ska ska tårarna sluta rinna i sån takt att hela synfältet försvinner? När kommer jag inte längre behöva kippa efter luft, kämpa för varje andetag? Kämpa för att få luften flöda ner i lungorna och sedan ut igen? Kommer jag alltid behöva kämpa för att ens vilja fortsätta? Jag undrar när jag ska lära mig sörja vackert, Elise. När mascaran inte längre ska rinna bort, längst med kinden och halsen? När kommer rösten sluta vara hes av gråt? När ska jag orka möta blickarna på kyrkogården? Jag undrar när jag ska känna fullkomlig rättighet att sörja dig? Sörja det du aldrig fick bli. Jag undrar om när, eller ja, om jag någonsin igen kommer känna din närvaro? Jag undrar när din aska ska grävas ner? Hur det kommer kännas då. Jag har haft suicidtankar i många omgångar. Detta liknar inte dem alls. Detta liknar ingenting jag varit med om förut. Jag har ingen längtan bort från livet Elise, jag har en längtan till dig. Jag behöver vara där du är.


Körsbärsträdet och himlen utanför lägenheten dagen då jag fick reda på att jag var gravid med Elise

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Livet hände

Livet hände, snabbt och mycket. Jag totalt checkade ut härifrån ett långt tag. Checkade ut från sorgen i ett desperat försök att skapa mig ett liv utanför den. Insikterna föll till slut på plats, jag

Får jag bära vitt idag?

"Bär vitt 20/3 för alla spädbarn som lämnat oss för tidigt" står det på min instagram. Överallt i flödet ser jag personer i vita kläder, som sörjer barnen som aldrig fick leva eller som dog alldeles f

När man lämnar

Jag var nog inte förberedd på hur svår ensamheten skulle komma att kännas: jag längtade efter den. Att bara få vara ifred. Att bli lämnad ifred. Mot slutet av vår relation kunde jag, som egentligen i

Inlägg: Blog2_Post
bottom of page