top of page

GÅRDENS EGNA GRANVIRKE

Många frågar hur det går med renoveringen och sanningen är den att jag knappt hunnit kika till det eftersom vi varit sjuka! Några plattor börjar komma på plats i badrummet och jag har även äntligen kommit igång med bänkskivan. Jag ska ha en bänkskiva över tvättmaskinen och torktumlaren men hittade inte en enda skiva som var exakt så som jag ville ha den. Plus att det var svindyrt med bänkskivor?! Och min budget är jävligt begränsad sen det "lilla" myrproblemet. Så jag köpte en obehandlad furu-skiva, olja och vaxolja i rätt färg och rätt ton och fixade det själv helt enkelt. En av dom större sakerna jag tänkte på, var att jag inte ville att "stavarna" i skivan skulle synas. Bänkskivor limmas ihop av stavar, vilket man ofta kan se i bänkskivor att det påminner lite om parkettgolv. Jag vill alltså inte att stavarna ska synas utan att det ska bli en enhetlig skiva. Vi får se om jag lyckas!


Bilden föreställer min bänkskiva som är oljad en vända av tre.


Tur att Alle, min sambo, har en verkstad som jag kan låna när jag behöver. Här skapades också det fina bordet vi byggde till min älskade (och saknade) lilla husbil.


Bilden föreställer min husbil som vi renoverade till att likna en sommarstuga. Bordet byggde vi själva av gårdens egna granvirke.


Mitt mål är att bänkskivan ska likna husbilsbordet så mycket som möjligt. Det är svårt eftersom bänkskivan är furu och bordet var gran, samt att bordet hade robust virke medan bänkskivan är ihoplimmade stavar... Men man kan bara göra det så bra man kan. Jag och Alle får helt enkelt bygga ett likadant bord sen och ha i vardagsrummet!


Idag ska jag äntligen åka förbi huset igen efter lång tid. Undra hur badrummet ser ut nu? Längtar efter att kunna flytta in i huset och krya ner i mitt badkar.


KAN TIDEN GÅ FORTARE TACK.

149 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page