top of page

En varm källa mitt i den svenska skogen

Så det börjar äntligen bli dags att få kakel och klinker i badrummet. Jag valde ett för länge sen, som jag var så galet nöjd med. Men precis som med allt annat med mitt hus så ska det KRÅNGLA och just det kaklet var slut överallt. Jag är sån som väljer med omsorg och sen sover på saken i ungefär sex år innan jag väl bestämmer mig... Och det här innebar att jag fick ungefär en dag på mig att välja nytt (!!!).


bilden föreställer det första klinkerset jag valde till badrummet


En annan sak med att välja klinker och kakel, är ju hur man ska tänka. Ett badrum kostar en förmögenhet att renovera och för mig lär det innebära att nästa renovering av badrum blir om ungefär hundra år. Så det gäller därför att välja något som man i princip VET att man inte tröttnar på. Så ska man gå på det säkra kortet och välja enfärgat typ grått eller ska man våga satsa och gå för det som man verkligen älskar? I mitt första val blev det en kombination av enfärgat med dämpat och mörkare naturfärger som jag verkligen ÄLSKAR. Från början ville jag egentligen ha en trävägg men då blev jag feg.


bilden föreställer badrummet som renoveras


Men så var mitt enormt genomtänkta val slut överallt och jag fick cirka 24 timmar på mig att välja något annat. Och vad gör jag då? Jo då släpper jag alla rimliga och logiska tankar om vad som är "smartast" att välja och istället följer jag mitt hjärta till 200% och väljer exakt det som jag ville från början!! Nämligen TRÄVÄGG.


bilden föreställer en kakelbutik med massor av olika kakelplattor som jag gick igenom när jag skulle välja nytt


När jag stirrat tillräckligt länge på kakel och klinker så började min hjärna bli som mossa och det enda jag kunde tänka på var ju det jag faktiskt var inne på från början. Det som är jag och min stil. Något lite mindre försiktigt, men mer älskvärt. Och det jag älskar mest av allt är fjällstugor, timmerhus, träpanel, burriga naturfärger och skog. Jag ska göra ett inlägg framöver med det som alltid ligger som grund för all min inredningsinspiration så att ni får se. Hur som helst så är min lilla stuga perfekt för just mig och min stil, så varför inte ta med det in i badrummet också??


bilden föreställer kakelkombinationen som jag tillslut valde till mitt badrum


Så nu är det beställt och klart. Mochabrunt klinker till golvet, naturbeiga väggar och så bäst av allt; en träfondvägg vid badkaret där jag spenderar överdrivet mycket tid med att ligga och blunda, lyssna på vattenfallsmusik och låtsas att jag är i en varm källa mitt i den svenska skogen, utan ett enda bekymmer i hela världen.


Det kommer bli magiskt.

402 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page