top of page
  • matildabhn

Det händer inte oss.......

Ni vet när man sitter och läser en tidning, nu gör man ju inte det så ofta längre som förr, men så vänder man blad och man får upp ett uppslag där Barncancerfonden har ett inlägg, då tänker man ja ja, sådant som inte händer oss, så tänker inte jag längre.


Fortfarande nu efter att det är mer än 4 år sedan Hampus fick sin cancer diagnos tänker jag tillbaka ofta, inte dagligen men nästan, på hela förloppet, från det att allt börja tex.

Hampus hade kommit hem från en sportlovsresa 2019 och jag hade hämtat honom från en fotbollsmatch, efter duschen satte han sig vid matbordet och skulle äta, då sa han "mamma känn här" jag har massa konstiga knölar lite överallt. Jo tack, i nacken, under armhålorna och ljumskarna, de var stora och ömmade. Vad i hela fridens namn kunde detta vara. Jag bokade en tid på vår vårdcentral kommande vecka, enligt dem var det en förkylning som satt sig på lymfkörtlarna, Hampus fick träningsförbud och en tid för återbesök. Nästa gång vi besökte vårdcentralen skrev de en remiss till barnmottagningen. Det slutade efter lite samtal från denna mamman med en akuttid hos barnmottagningen i vår stad. Läkaren på barnmottagningen sa ungefär som på vårdcentralen, Hampus ser ju ut att må bra, men för säkerhets skull så ringer jag min mentor som jag hade på min läkarutbildning och rådfrågar honom. Beskedet blev att fredag samma vecka skulle man göra en lungröntgen och ta ett ordentligt blodprov, enligt läkaren så skulle de inte höra av sig efter det för det kommer nog inte visa något.


Fredag 22/3 2019 ringer min mobil strax efter 13.20 tiden, Hampus röntgentid var precis 13.00, det var läkaren från barnmottagningen, då visste jag direkt, något stod inte rätt till. Vi blev informerade att ta oss direkt till vårt regionsjukhus, Hampus och hans pappa åkte hemifrån och jag kom från mitt jobb ihop med min syster som erbjöd sig att hämta mig. Inte långt efter vi ankommit blev vi hänvisade till ett eget rum och efter ett tag kom två läkare in och presenterade sig, en onkolog och avdelningschefen för barnmottagningen. De förklarade vad de sett på röntgen, Hampus lymfkörtlar var väldigt förstorade och de hade funnit omogona cancerceller i hans blodprov. Hampus du har CANCER, antingen leukemi eller lymfom cancer.

Det händer inte oss, eller hur var det?

En annorlunda vardag...

Att förklara hur livet med ett barn eller ungdom med en cancerdiagnos blir eller är, finns det inga enkla ord för. Hampus blev otroligt sjuk utav både sin sjukdom och sina behandlingar. Vi bodde mer e

Just där och då stod tiden stilla.....

Cancer, Hampus du har cancer, mitt barn har cancer. Hör ni hur det låter, hur tar man in det som förälder och framförallt hur håller man ihop som människa. Det gör man inte, men det måste ju gå på någ

8 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Mar 29, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Fina Matilda och fina Hampus❣️

Like

Guest
Mar 29, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

❤️

Like

Guest
Mar 29, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

❤️

Like

Guest
Mar 29, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

❤️

Like

Guest
Mar 29, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

En vacker text skriven av den vackraste mamman❤️Till ett vackert barn💙Älskade Hampe💙Du är så saknad❤️❤️

Like
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page