top of page
  • sorgcoachen

ÖVNING: MEDVETEN NÄRVARO

Medveten närvaro är något av det bästa du kan göra för din själ när du går igenom sorg. Både du och din hjärna behöver vila från sorgen mellan varven. Sorg kan vara intensivt, tungt och väldigt överhängande. Ingenting annat får utrymme under en lång tid. Ge dig själv en paus genom att göra den här övningen ett par gånger per dag.


Fem sinnesövningen


Syn

Hörsel

Lukt

Smak

Känsel


Stanna upp där du är precis just nu. Fokusera på det du ser framför dig. Det kan vara en blomma, en matta, ett handfat, en gräsmatta, ett soffbord.


  • Fokusera på tre saker som du ser. Hur ser det ut mer exakt? Vilken kontur har det? Färger? Hur stort är det? Vilken form har det? Fokusera på en sak i taget.


  • Fokusera på tre ljud som du hör. Hur låter det i dina öron? Hur högt eller lågt är det? Fokusera på ett ljud i taget.


  • Fokusera på hur det luktar. Vad luktar det? Beskriv doften och försök ta till dig doften ordentligt. Kan du känna tre olika dofter? Fokusera på en i taget.


  • Fokusera på hur det smakar. Hur smakar doften? Hur tror du att sakerna du ser på smakar?


  • Vad kan du känna för något om du blundar? Känner du tre saker? Hur soffan känns mot huden? Hur vinden känns i ansiktet? Hur din hand som ligger på ditt ben känns? Fokusera på en i taget.


Har du fler tips på övningar för medveten närvaro? Skicka gärna in och berätta det för oss på SORGCOACHEN. Klicka här.Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page